Uppdatering om fiberprojektet i området Byle

Information från Finspång fiber för dig som bor utanför bidragsområdet
Finspång fiber har fått bidrag för det område som vi benämner ”Byle”. I övriga områden har Finet uppdraget att försöka hitta en lösning. Alla frågor i dessa områden hänvisar vi till Finet. OBS! Alla beställningar som kommit in till Finspång fiber utanför område Byle annulleras därför hos Finspång fiber!

Information från Finspång fiber för dig som bor inom bidragsområdet
På kartan nedan visas fiberutbyggnaden samt en etappindelning hur Finspång Fiber kommer att arbeta. Vårt mål är att vara helt klara under 2022.

Vi har påbörjat arbetet med projektering i Igelfors och under vecka 45/46 startar grävningen i Igelfors tätort, vi beräknar vara klara med grävningen under 2020 och fortsätter efter det med installationerna in i fastigheterna.

I Etapp 1 och 2, se kartan nedan, pågår nu projektering av stamledningar, insamling markavtal, hantering av övriga tillstånd som krävs för utbyggnaden, samt besöka hos alla som beställt en fiberanslutning. Detta kommer pågå till våren 2021 och ambitionen är att alla tillstånd är klara så vi kan börja gräva på dessa två etapper under våren.

Har ni inte beställt fiberanslutning i Byle och Igelforts ännu så är det hög tid nu
På grund av Corona-pandemin så kan vi inte hålla några informationsmöten inomhus, men vi kommer att finnas tillgängliga för frågor 18/11 utanför bruksgården i Igelfors kl. 17.00-18.00 Samt utanför Skedevi församling den 25/11 kl. 17.00-18.00. OBS! Inställt pga av nya restriktioner

Mvh
Byggledare

Magnus Koski

 

2 Responses
 1. Helena Lindahl

  Hej,
  Jag efterfrågade precis en bättre karta för att kunna se om vår sommarstuga ingår i projekteringsområde Byle. Nu märker jag också att jag inte ser vad som ingår i etapp 1 och 2. Finns det en karta där dessa områden är utpekade?

  Mvh/ Helena

 2. Ella

  hej,

  vilket område delfiner ni som Byle. På kartan finns inte info om etapper eller annat. Karta är gammal och kan inte förstoras, svårt att se något alls.

  MVH Ella

Leave a Reply